Inspiration,  Karriere

Den rette hylde

Da jeg var ung, sådan teenage agtig ung, og skulle vælge retning efter folkeskolen, så var jeg sten sikker på at jeg skulle være dyrlæge. Jeg ville arbejde på dyrehospitalet i Randers, og behandle nuttede katte og små hunde.

For at komme ind på dyrlæge studiet, skal man være ret god til det naturvidenskabelige, og som minium have en matematisk studentereksamen. Så jeg søgte ind på gymnasiet, og kom i en matematisk klasse.

Kort inde i 1.g opdagede jeg at matematik virkelig kedede mig.. Sådan voldsomt kedede mig, og jeg kom hurtigt langt bagud med lektierne, og det blev faget jo ikke ligefrem mere interessant af.  Men jeg var ret god til at drikke øl..

Så jeg endte med et 5 tal i matematik. Og en erkendelse af at naturvidenskab og små hunde ikke var en del af min umiddelbare fremtid.

I løbet af gymnasiet overvejede jeg også antropologi, og journalistik, som dog (heldigvis) blev ved tanken.

I sommeren 2002 blev jeg student med et middelmådigt gennemsnit, og valgte straks et sabbatår. Jeg skulle arbejde og drikke øl, indtil jeg blev træt af begge dele.

Og jeg blev, til al held, træt af at være underbetalt piccoline og bartender, så i september 2003, startede jeg på erhvervsjura. Hvilket var min 5. prioritet på ansøgningsskemaet..

Studiet var spændende, men også ret hårdt. Jeg var dagligt i tvivl om jeg nu havde valgt det rigtige studie.

Min tvivl forsvandt på kandidaten, og i særdeleshed, da vi fik mulighed for at vælge fag selv på 9.semester. Mine valgfag her, banede i høj grad vejen for den stilling jeg sidder i nu.

 

Min pointe er ikke min egen navlebeskuende gang fra teenagedrømme til realiteten. Det er mere at den rigtige hylde kan være svær at finde fra start af. Men på en eller anden måde skal man nok komme derhen af. Og heldigvis er hylden ikke statisk, den udvikler sig og skifter hele tiden retning.

Jeg tror på at det er sundt at være i tvivl og overveje nye retninger igennem sin karriere. Jeg er altid lydhør for min egen mavefornemmelse, især når den råber på forandring.

Det bliver nok aldrig til en dyreklinik i Jylland, men alternativet er også ret godt, og jeg bliver ved med at finde nye muligheder i mit arbejdsliv. Lige nu overvejer jeg det næste karrieretræk, og jeg bliver så spændt ved tanken  om de mange forskellige muligheder! Alt er godt, og forandring er vejen frem.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *